Idag skriver Dagens Nyheter att "försäljningen av vegetarisk mat ökar och under första halvåret minskade förbrukningen av kött". Det är anmärkningsvärt och oerhört glädjande att läsa. Fler och fler upplever hur enkelt det är att välja bort onödiga produkter som kött, komjölk och andra animaliska produkter. Det är enkelt att hitta alternativ, så enkelt att det inte går att rättfärdiga en kost bestående av djurdelar.
"Konsumtionen av nöt- och griskött sjönk med drygt 3 respektive 4 procent
första halvåret i år efter att ha stigit i flera år, visar statistik
från Jordbruksverket. I vikt betyder det att under första halvåret
förbrukades 7,3 tusen ton mindre kött än förra året, eller 172,4 tusen
ton i år jämfört med 179,7 tusen ton. Då är även ben inräknade."
Lysande nyheter för djuren, för vår hälsa och inte minst för miljön! Låt oss hoppas att det fortsätter såhär och att människor blir mer medvetna om sin kost och hur den påverkar, både i stort och smått!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar