söndag 28 september 2014

Fler svenskar äter vegetariskt, enligt DN.

Idag skriver Dagens Nyheter att "försäljningen av vegetarisk mat ökar och under första halvåret minskade förbrukningen av kött". Det är anmärkningsvärt och oerhört glädjande att läsa. Fler och fler upplever hur enkelt det är att välja bort onödiga produkter som kött, komjölk och andra animaliska produkter. Det är enkelt att hitta alternativ, så enkelt att det inte går att rättfärdiga en kost bestående av djurdelar.

"Konsumtionen av nöt- och griskött sjönk med drygt 3 respektive 4 procent första halvåret i år efter att ha stigit i flera år, visar statistik från Jordbruksverket. I vikt betyder det att under första halvåret förbruk­ades 7,3 tusen ton mindre kött än förra året, eller 172,4 tusen ton i år jämfört med 179,7 tusen ton. Då är även ben inräknade."

Lysande nyheter för djuren, för vår hälsa och inte minst för miljön! Låt oss hoppas att det fortsätter såhär och att människor blir mer medvetna om sin kost och hur den påverkar, både i stort och smått!


 Läs hela artikeln här.

Vill du ha vegetarisk inspiration, botanisera bland recepten här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar