Även i villaträdgårdar hänger stora, fina äpplen som väntar på att plockas. Våga knacka på och fråga om de inte ska användas. Det är tråkigt om de ska gå till spillo. Det värsta som kan hända är att du får ett nej, och i bästa fall får du en trevlig pratstund och en korg äpplen med dig hem.
Jag har gjort äppelpaj ett par gånger nu i september, men på mitt sätt. Lite nyttigare och helt naturligt. Såklart! Endast fem ingredienser. Enkelt och gott!
- äpplen
- kanel
- dadlar
- havregryn
- kokosolja
Smörj en form med kokosolja. Skala och dela äpplena. Lägg alla äpplen i formen och strö över kanel. Blanda. Hacka dadlar. Blanda dadlar, havregryn och kanel i en skål. Tillsätt kokosolja. Klicka ut degen över äpplena och låt sedan gräddas i ugnen på ca 200 grader tills äpplena är mjuka.
Dags att njuta!
Är det inte ljuvligt med svenska höstäpplen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar