lördag 10 maj 2014

Lev din dröm.

Hej lördag!

Jag är tillbaka! Efter en vecka med roliga händelser har jag åter landat i vardagen. Nu sitter jag hemma i favoritfåtöljen och ler åt alla de minnen som jag samlat på mig. Minnen som är fantastiskt positiva och som jag kan plocka fram när helst jag behöver.

I korta drag har jag varit ute på ett äventyr som jag bara kunnat föreställa mig i mina drömmar. Och kanske är det därför jag nu fått uppleva dom. Att våga drömma är första steget till att förverkliga sådant som man skulle vilja göra.

När jag var i tioårsåldern upptäckte jag mitt livs idoler, New Kids On The Block. De har sedan funnits med mig genom min uppväxt, mina tonår och in i vuxenlivet. Även om de inte hela tiden varit aktiva inom musikvärlden har deras album ändå haft betydelse för mig. När NKOTB gjorde comeback 2008 var det en stor nyhet för alla fans som hoppats och väntat sedan mitten av 1990-talet att de skulle komma tillbaka. De släppte ett album, The Block, och turnerade i USA, varpå jag såg dom i Florida. Året därefter kom de till Europa och jag tog chansen att se dom live i London.

Att få återuppleva sina idoler var mäktigt och det gjorde även att jag kunde återknyta kontakten med vänner som jag haft i början av 1990-talet. Många av dessa vänner har jag träffat tack vare det gemensamma intresset av NKOTB.

Gruppens comeback blev en succé och den följdes av flera turnéer och kryssningar i USA. Samtidigt hade bandmedlemmarna individuella, framgångsrika karriärer inom bland annat film och musik.

Inte i min vildaste fantasi kunde jag tro att NKOTB skulle komma till Sverige för en konsert. Sist de uppträdde live här var 1991 då de uppträdde i Stockholm och Göteborg. Men när samarbetet med Backstreet Boys fick stora framgångar började de svenska fansen att hoppas. BSB, som ändå har många svenskproducerade låtar, kanske skulle få dom att komma tillbaka. Så 2012 gjorde de två grupperna en gemensam turné i Europa under namnet NKOTBSB. Året innan hade de turnerat framgångsrikt i USA. Så i maj för två år sedan fick jag uppleva en av de mäktigaste showerna jag sett. Två band som tillsammans levererade sina allra bästa låtar, en nostalgitripp med härligt festlig stämning. Jag såg även showen i Dublin och hänfördes också där av den härliga stämningen.

Förra året släppte NKOTB ett nytt album med namnet "10". Att de skulle turnera i USA efter det kändes självklart. Många fans världen över hoppades att de skulle göra en avstickare till andra kontinenter, men det var inte förrän i början av 2014 som förhoppningarna resulterade i bekräftelsen att de gör en Europaturné.

Lyckan var total när turnéplanen släpptes och Sverige stod med som ett av länderna där de skulle uppträda. Turnén går under namnet "Lets get intimate", vilket var en stor kontrast till den stora showen med BSB två år tidigare. Detta skulle vara en chans att uppleva gruppen närmare, mer personligt och med en nedskalad show.

Så, under den senaste veckan har jag besökt Stockholm och Köpenhamn för att återuppleva bandet som jag lyssnat på sedan jag var liten. Jag har dessutom träffat mina underbara vänner som kan relatera till de känslor som musiken frambringar. Det har varit en galen vecka. En alldeles fantastiskt rolig, mysig, speciell, händelserik, nervös och spännande vecka. Det är en dröm som gått i uppfyllelse och som gett mig inspiration och energi. Jag har tankat glädje, helt enkelt.

Det är viktigt att ibland bli påmind om saker som betyder något och som haft betydelse för mig sedan jag som barn fick stå på mig för den musik som jag gillade, och som inte var accepterad runt omkring mig. Jag valde min egna väg att gå redan under skoltiden. Jag klädde mig på ett sätt som inte var trendigt i min stad, jag umgicks inte med det coola gänget, jag var inte ute och festade eller rökte. Jag var en vanlig liten tjej som upptäckt den musik som talade till mig och som jag haft hjälp av i vått och torrt under mitt liv.

Jag är otroligt stolt över mig själv. Och jag är enormt tacksam över de val jag gjort och de upplevelser jag nu bär på. Musik är känslor, minnen och upplevelser. Jag har mina, och dom plockar jag fram då och då. Drömmar kan bli verklighet!


NKOTB och jag i Köpenhamn 8 maj 2014

2 kommentarer: