söndag 13 april 2014

Godaste tårtan jag ätit!

Vilket lyckat kalas! Idag firade vi vår minsta älskling med afternoon tea och tårta. Det blev fantastiskt trevligt och underbart gott. Allt vi serverade var helt veganskt. Inga konstigheter. Det går alldeles utmärkt att fixa mumsigt, djurfritt fika!

Först bjöds det på scones, marmelad, vegansk cream cheese och nötcreme med olika tesorter och kaffe. Därefter gjorde jag i ordning tårtan. Tårtbotten och chokladkrämen köpte jag från Kafe Braheparken i fredags. Det understa lagret fyllde jag med vispad sojagrädde och hallon. Det mellersta lagret bestod av chokladkräm och blåbär. Överst bredde jag ut vispad sojagrädde och garnerade med strössel och banan. Till tårtan serverades även chokladbollar.




Chokladbollar med hallon

100 g mjölkfritt margarin
1/2 dl socker 
1/2-1 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk kakao
3 tsk kallt kaffe
1 dl hallon, tinade
lite olivolja
kokosflingor till garnering




När gästerna gått och kvällsmaten framdukad så kunde jag inte motstå att äta en bit till av tårtan. Jag tror faktiskt att det är den godaste tårta jag ätit! Och det finns rester kvar till fika imorgon! Vad har du helst i din tårta?

Nu ska jag pusta ut med en rolig film innan jag stupar i säng. Det har varit en fantastisk helg med massor av trevligt sällskap och god mat. Kommande vecka ser jag fram emot mina yogapass. Jag ska nämligen ha några extrapass. Det blir bra både för kropp och knopp. Njut av kvällen!

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

    Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

    För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Med vänlig hälsning,

    Emilie
    Hittarecept.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emilie,

      Tack för de vänliga orden.
      Med vänliga hälsningar,

      Radera