torsdag 17 april 2014

Främlingar är vänner man ännu inte känner.

Nyligen gick jag med i en grupp på Facebook som går ut på att träffa nytt folk i stan. Det är en eldsjäl, Caroline Rigner, som startat gruppen som upptäckt vilka svårigheter det kan vara att träffa nya människor, vänner och bekanta, i vuxen ålder. Det finns olika anledningar att vilja träffa nya människor. Kanske är du nyinflyttad för studier eller jobb. Eller så har du bott länge i stan men inte haft möjlighet att träffa nya vänner av olika anledningar.

TNF, Träffa Nytt Folk i Jönköping, är en fantastisk plattform där en individ kan finna träningskompisar, folk med liknande intressen, någon att gå på bio med eller bara ett gäng att gå ut en fredagkväll med. No strings attached, inga krav på att bli vänner för livet, men kanske hittar man några som man trivs extra bra med och fortsätter att umgås med. En fantastisk ide som tar tillvara på individers sociala förmåga och drivkraft till att träffa nya bekantskaper.

Idag firade TNF, som numera har över 1500 medlemmar, två års jubileum. Jag anmälde hela familjen till kalaset som ägde rum på Kafe Braheparken i Jönköping, där tårta serverades. Det var en trevlig eftermiddag med härliga samtal, fiskedamm för barnen och gott fika.

Det är en utmaning att hitta nya vänner i vuxen ålder. Alla har sitt med vardag, arbete och måsten. Vi är dock alla sociala varelser som mår bra av att träffa nya människor, att spegla oss själva i varandra och att lära av varandra. Av möten växer vi, vi blir ödmjuka och lär oss respektera att vi alla är olika. Sådant bör vi ta oss tid till, istället för att isolera oss från varandra och se varandra som främlingar. Häng på nästa gång. Börja prata med någon du aldrig träffat förut, se möjligheterna och upplev hur spontana möten utvecklar och berikar dig!

Underbart god tårta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar