söndag 6 april 2014

Sociala medier och vänner.

Tänk vad vänner kan peppa! Idag åkte jag iväg för att träffa några vänner. På tåget på vägen dit kunde jag njuta av det förbipasserande landskapet och mitt mellis som jag tagit med mig.Det är sällan det finns tid att träffa vänner. Kunna få prata och umgås och diskutera triviala ämnen. När tillfälle ges är det dock så roligt. Det är en lättnad att få fnissa, släppa allvaret, visa lycka över något som andra inte bryr sig om. Det finns vänner som man tyvärr inte träffar så ofta som man önskar, men som ändå finns kvar när man äntligen ses igen. Visst är det häftigt!

Det finns både för och nackdelar med sociala medier, men många vänskapsband kan fortsätta växa, trots geografiska avstånd. Och med sociala medier är vännerna nära. Det finns alltid någon som lyssnar eller som peppar den som behöver. Men tyvärr existerar även det motsatta. Det finns de som gömmer sig bakom en fasad och visar en annan personlighet, kanske till och med är elaka på nätet eftersom det är accepterat att agera på ett annat sätt än vad etiketten säger om beteende i verkliga livet.

Jag har både fått nya vänner, men mist gamla vänner genom sociala medier. Det är inte alltid uppenbart vilket tonfall som används av den sm skriver. Inga ansiktsuttryck, inget kroppsspråk som går att tyda. Det är lätt att missförstå varandra.

Genom att mötas ansikte mot ansikte blir umgänget tusenfaldigt bättre, mer genuint och lättare att förstå. Och det är genom möten med människor man förstår vem som är ens vänner. Att mötas och kunna prata och skratta om banala saker bygger en fin bro mellan vänner, som är svår att uppleva på nätet där mycket är dolt.

Trots att det känns som man umgås med flera vänner dagligen genom sociala medier, så ger det personliga mötet så mycket mer. Så att ta sig tid att träffa sina vänner är nog så viktigt. Internet hjälper oss att bibehålla kontakten, men de riktigt goda vännerna mår man bäst av att träffa i verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar