måndag 3 mars 2014

Att ta hänsyn.

Tänk vad matbutikerna kommit långt på bara några år. När jag blev vegetarian år 1997 var det inte tal om att hitta tofu i en vanlig matbutik. Jag visste knappt ens själv vad tofu var. Då fick jag gå till hälsokosten för att hitta olika vegetariska produkter. Idag finns det i stort sett överallt, och det är jag så glad för.

Allt fler efterfrågar produkter som inte kräver att djur ska behandlas illa och dö. För vissa är det en fråga om hälsa eller miljöhänsyn, för andra finns etiska och moraliska principer bakom beslutet att sluta vara en del av det fruktansvärda djurplågeri som pågår bakom stängda dörrar. Oavsett anledning är det ett ställningstagande som ger positiva effekter för vår jord, och som visar att man tar hänsyn till andra (både djur och människor).


Måndagens lunch bestod av tofu, wokade i kokosmjölk, wokade grönsaker och glasnudlar gjorda av mungbönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar