tisdag 18 mars 2014

Vad tränar du?

Idag funderar jag på hur jag vill att min fysiska aktivitet ska se ut. I grunden är jag en person som älskar fysisk aktivitet, träning (gärna till musik) och promenader. Men ibland kommer saker emellan och det går bara inte att ta sig tid till träning. Det kan låta som en dålig ursäkt, men jag känner mig själv. Vi känner alla oss själva bäst. Jag är inte den som kommer med ursäkter för att inte träna.

Beroende på var i livet man befinner sig finns det olika situationer som gör att det inte går att prioritera fysisk aktivitet på den nivå man hade önskat. Men, det går alltid göra något litet. Under småbarnsåren då sömnen ofta är en bristvara känns träning långt borta. Likaså när förkylningar avlöser varandra eller andra saker som gör det svårt att fokusera.

Många gillar att sätta upp mål. Så även jag. Jag sätter mina mål på den nivå som inte gör dom omöjliga att nå. Jag vill kunna känna mig nöjd och glad, inte besviken över mig själv. Därför ska målen sättas med hänsyn till den situation man befinner sig i.

Jag har min yoga, minst en gång i veckan. Den är guld värd. Nu är det dags att lägga till ytterligare en aktivitet. Mitt mål är således 30 minuters promenad varje dag. Det känns rimligt här och nu. Det kan vara med eller utan barnvagn. Mer än så behöver jag inte. Just nu. Samtidigt vet jag att kroppen skriker efter annan träning, så som styrketräning. Men här och nu börjar jag med promenader.

Vad tränar du?

Dagens frukost: oats in a jar med jordgubbar och vanilj.

1 kommentar:

  1. Vilken trevlig sida du har! Mina barn börjar bli stora så jag har gott om tid. Jag tränar pump, zumba, grit, cyklar när jag ska någonstans och är i stallet ca. tre ggr i veckan.

    SvaraRadera