lördag 29 mars 2014

Goda och lättlagade linsbollar.

Nu har vitsipporna slagit ut med råge. I varenda skogsglänta står de och sträcker sig mot solen. Det är otroligt vackert. Det är vår. En promenad på förmiddagen fick mig att inse att det är dags att förpassa vinterjackan till förrådet. Äntligen. Jag hoppas det fortsätter så här.

Gamla saker som vi inte använder kördes till sortergården idag för att skapa utrymme på baksidan. Våren uppmuntrar oss att rensa i röran och göra oss av med saker som vi varken behöver eller vill ha. Saker som bara förvaras samlar på sig negativ energi och det påverkar oss vare sig vi är medvetna om det eller ej. Ofta konsumeras nya saker innan man hunnit göra av sig med det gamla, och på så visa samlas tingen på hög. En hälsosam devis är att ge bort något eller göra sig av med något, varje gång man handlar något nytt.

Här hemma måste vi rensa. Ofta. Vi bor på en liten yta och har inte stora förvaringsmöjligheter, vilket är positivt. Större yta = möjlighet att samla på sig mer prylar. Ofta lämnar jag ett par kassar i månaden till Erikshjälpen, och det är en befrielse varje gång.

Till middag denna fina lördagskväll lagade jag linsbollar. Fast några bollar blev det inte. Eller, det blev unika bollar. Nästa gång blir det nog biffar som är lättare att hantera i stekpannan. Till bollarna serverades kokt potatis, broccoli och salsasås. Riktigt gott! Det är roligt att hitta nya recept som både är lättlagade och väldigt välsmakande!

Strax är det Earth Hour. Släcker du också?

Recept på linsbollarna finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar