söndag 23 mars 2014

Vem är extrem?

Vi är alla människor som vill vara ärliga och sanna mot oss själva. Samtidigt finns en strävan efter att bli omtyckt, att bli sedd och att bli bekräftad. I vår rädsla för att vara avvikande stödjer vi ibland en norm utan att ifrågasätta den. Många kanske inte ens reflekterar över normen eftersom den i vår kultur är så självklar.

Att gå sin egen väg innebär ofta att man blir ifrågasatt, åtminstone från vissa håll. Den enklaste vägen, att vara som alla andra, är inte alltid den rätta vägen. Vad som är accepterat i vår kultur, är ifrågasatt av en annan.

En person som väljer att vara vegan för att man inte kan rättfärdiga djurindustrin och dödandet av djur, anses mycket mer extrem än en person som accepterar att djur lever ett onaturligt, kort, liv för att sedan möta plågsam smärta och en oundviklig död. Sedan äter dessa personer delar av det döda djuret, dricker komjölk som var avsedd för en kalv samt konsumerar ägg (som egentligen är hönsmens).

Vem är egentligen extrem?

Dagens frukost: fruktsallad med hallon, frön och nötter.

1 kommentar:

  1. Jag tycker ingen är extrem. Vi väljer att leva olika och äta olika mat. Men självklart ska man sträva i att göra så bra man kan, i allt. Kram

    SvaraRadera