måndag 10 mars 2014

Släng inte. Ät.

Tänk att rester kan vara så färgglada! Jag slänger verkligen inte gärna mat. Det mesta går att använda på något vis. Om inte det ska användas, frys in det i matlådor. För att fräscha upp dagens middag kokade jag broccoli, mosade med en gaffel, blandade i olivolja och en riven vitlöksklyfta. Grönt och gott!


Matsvinnet är ett samhällsproblem. Enligt Livsmedelsverket slänger hushållen 239 000 ton mat per år. Mat som är ätbar. Värdet av all denna mat uppgår i 16–23 miljarder kronor varje år. Intressant, men ack så skrämmande, är att den klimatpåverkan som svinnet har är jämförbar med utsläppen från 200 000 bilar under ett år. Den som tänker på miljön och önskar leva ett grönare liv, bör därför tänka på att inte slänga ätbar mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar