fredag 7 mars 2014

Vad är fredagsmys?

Fredagsmys. Vad är det? För ett par år sedan fanns inte begreppet, även om företeelsen existerade. Sedan kom ett välkänt företag och gjorde en lyckad reklamkampanj där man skulle associera fredag och mys med deras snacks. Det är alltså ett företag som gett oss begreppet och således även varit med och format begreppets innehåll.

Fredagen är den dagen på veckan många slappnar av, ser fram emot helgen, unnar sig något gott och kryper upp i soffan. Och med all rätta. Att släppa på kraven och duktighetsstämpeln och bara dra på sig ett par mysbyxor, det är ju avkoppling!

Att mysa i soffan, ensam eller med nära och kära, med en bit mat och lite snacks - för att man förtjänar det. Men vad är det du förtjänar? Gelegodis med färgämnen och slakteriavfall (gelatin) eller något gott som inte heller är helt fel för kroppen och sinnet? Det finns alternativ i de flesta hälsokostbutiker som är fritt från djur. Här finns ett urval av produkter som kan stilla ditt sötsug. Jag har hittat mina favoriter.


En god fredag startar med en härligt frukost. Oats in a jar med en kopp värmande kamomillte blev det idag. Njut av dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar